Proj. Hermelijnvlinder Merenwijk Leiden
Aannemersbedrijf Tommy Hachmer
Keralit montage bedrijf
Een gevel bekleden met kunststof delen bij 3 woningen
Merk Keralit.

Kleurecht en verkrijgbaar in vele kleuren.

Wilt u een kunststof gevelbekleding dan is Keralit een van de beste materialen die u kunt laten monteren. Deze kunststof rabatdelen zijn onderhoudsvrij.Keralit heeft een lichte houtprint en is in vele kleuren kleuren verkrijgbaar. Het kunststof is bekleed met een keiharde toplaag en is kleurecht.

Dit systeem beschikt over vele afwerkprofielen zodat het geheel goed in de bestaande situatie ingepast kan worden.

Zie voorbeelden hieronder.

Het wordt door ons ook veel gebruikt voor het vervaardigen van kunststof dakkapellen waarvan hier een voorbeeld.

In veel gevallen is de oude isolatie van de gevel minimaal en is dit de gelegenheid om het geheel beter te isoleren. Omdat dit in het werk meegenomen wordt zijn de kosten hiervoor laag. Tevens controleren wij het bestaande achterhout op verzwakkingen ontstaan door houtrot. In ernstige gevallen wordt dit in overleg met de klant aangepakt. Kleine plekken worden door ons gelijk verstevigd.

Het is heel belangrijk dat de gevel goed kan ventileren. Dit is bij oude gevels niet altijd goed opgelost. Door een goede ventilatie blijft uw gevel droog en vrij van houtrot.

Wij brengen standaard een ruime 2 cm spouw aan tussen de folie en de kunststof delen. Hierdoor ontstaat er een goede ventilatie. Waterdamp die van binnen uit komt en vocht dat van buitenaf komt worden zo snel afgevoerd, zodat uw gevelbinnenwerk in top conditie blijft.

Bij foto 5 hieronder ziet u het resultaat van een gebruikte spouw van slechts 5 mm. Hoewel het makkelijker is, dus minder kosten, de kunststof delen direkt weer op de bestaande ondergrond aan te brengen kan je dat beter niet doen. Je hebt de kans dat het houtwerk in de gevel verstikt.

Denkt u aan een onderhoudsvrije gevelbekleding. Wij willen u graag de informatie verstrekken die u nodig heeft. U kunt ons bereiken op onderstaand mailadres en telefoonnummer

Wij werken alleen in Leiden en omgeving

Heeft u vragen over bepaalde onderdelen van deze verbouwing? Wij zijn graag bereid uw vragen te beantwoorden. Ook de doe-het-zelver kan altijd gratis terecht bij ons voor vragen, geen probleem!
Voor informatie en/of offertes info@tommyhachmer.nl .
U kunt ook bellen op nummer 06 2827 4158

Het eindresultaat: Laten plaatsen van Keralit kunststof gevelbekleding.
Het monteren van de Keralit rabatdelen kunt u onderaan de pagina zien.

Hieronder ziet u een voorbeeld van het aanbrengen van de kunststof geveldelen bij 3 woningen.
11.
Het resultaat na 3,5 dag arbeid
12.
Keralit heeft enkele mooie kleuren zoals hier in het groen. Verder zijn de kleuren gebroken wit, donker rood, donker blauw ook heel gewild.
13.
Close-up van het hoekprofiel. Het profiel wordt op een aluminium onderprofiel geklikt. De rabatdelen kunnen tussen deze twee profielen schuiven. Dit is nodig omdat de lengte van de kunststof rabatdelen verschilt bij warmte of koude.
14.
H-profiel wordt gebruikt om een aansluiting te maken tussen 2 vlakken.
15.
Bij de aansluiting van bestaande ramen, in dit geval kunststof, maken wij vaak aluminium profielen op maat zodat er een perfecte aansluiting wordt verkregen tussen raam en gevel.
16.
Voorbeeld van het op speciaal op maat gemaakte onderprofiel. Het nieuwe profiel is met een opstaande rand onder de oude geschoven zodat er geen waterdoorslag kan plaats vinden.
1.
Gevels 1 en 2 worden het eerst aangepakt. Het houtwerk boven de serres wordt vervangen door deze speciale rabatdelen voor buiten.
2.
Omdat dit een moeilijk bereikbare plaats is moet er eerst een steiger geplaatst worden.
3.
Hier wordt begonnen met het verwijderen van het hout.
4.
De oude waterkerende laag heeft zijn functie al jaren geleden verloren.
5.
Het resultaat van inwateren door de oude gevel. Dit soort kleine plekken kan nog niet zo veel kwaad. In dit geval is men er redelijk op tijd bij. Zwakke plekken worden waar nodig door ons verstevigd. De te dunne oude 5 mm spouwlatten zijn hier al verwijderd. Deze worden vervangen door latten van ca 2 cm dikte.
6.
Het aanbrengen van de nieuwe dikkere gevelisolatie.
7.
Na het isoleren wordt er een waterkerende laag aangebracht. Deze laag dient wel te kunnen ademen. De waterdamp die altijd in een woning aanwezig moet door deze laag heen kunnen anders ontstaan er door condensatie vochtproblemen in de gevel.
8.
Door een ruime 2 cm spouw aan te houden tussen de folie en de kunststof delen ontstaat er een goede ventilatie die de waterdamp binnen en vocht van buiten snel afvoert zodat uw gevel van binnenwerks in top conditie blijft.
9.
De kunststof delen zijn uit het magazijn gearriveerd.
10.
Montage van de keralit kunststof rabatdelen.